Att vara mor i Sverige

Att vara mor i Sverige är inget lätt jobb. Man skall vara ansvarsfull, omhändertagande, kärleksfull, rättvis, fri från fördomar, fostrande och mycket mer…Mor och dotterJag blickar tillbaka på min barndom och försöker minnas hur min mor uppfostrade mig och mina syskon. Jag och mina två bröder hade en väldigt lugn och fridfull uppväxt i Umeå med två föräldrar som lyckades hålla sams under alla åren de levde tillsammans med oss. Tid och miljö var annorlunda då, men min mor hade alltid starka och bra principer som jag har haft nytta av i mitt liv och i rollen som mor till mina egna barn idag. Min egen mor är min största förebild och inspiration till att själv bli en bra mor!Min mor sa till mig…Det fanns saker som man som barn kom ihåg att man inte fick göra eller saker som man måste göra. Min mor sa till exempel till mig att jag inte fick vara ute sent på kvällen och jag skulle vara hemma före klockan 20.00, skulle säga tack om någon håller upp en dörr eller skickar maten över bordet, aldrig får stjäla något, alltid skall vara ärlig och tala sanning.Visst låter många av sakerna som själklara och triviala? Det är säkert handlingar och principer som de flesta föräldrar har försökt förmedla till sina barn. Listan kan göras längre eftersom det finns många ord vi vill ska nå fram till våra barn. Det finns också många saker som vi kanske önskar att vi kanske sagt på ett bättre sätt.Jag vet inte vad som är bäst för mina barn i alla lägen. Det brukar oftast visa sig längre fram i livet och jag vill på inget sätt verka tjatig och tro att jag har rätt i allt jag säger inför dem.På den här sidan så skulle jag vilja dela med mig av mina erfarenheter som mor och diskutera dem med andra mammor (och pappor om ni vill). Jag skall försöka att dela med mig av så mycket jag kan på ett öppet och ärligt sätt. Då tror jag att utbytet blir som allra bäst.Kul att ni tittade in på sidan – vi ses!