I väntans tider

I väntans tiderNär man kommit en bit in i graviditeten och tiden börjar att närma sig för din bebis ankomst till jorden är det dags att börja tänka på vad som skall förberedas och införskaffas. Det kan handla om allt från blöjor till barnvagnar och bebiskläder. När väl bebisen är i din famn kan du räkna med en stor livsomställning varför det givetvis är praktiskt att vara väl förberedd.

Bebisskötsel

När det gäller saker för bebisskötsel så kan det vara ekonomiskt att köpa in ett lager av bra blöjor och tvättlappar. Tänk både ekonomiskt och på kvalitet. Salvor för röd stjärt måste också införskaffas på apotek. Nappar kan gå åt så se till att ha ett litet lager redo. När det gäller bebisbad så är en bra badbalja och en badtermometer något man måste ha redo.

Vardags- och nattliv

Det är alltid bra att köpa in de första riktiga bebisplaggen. De är inte dyra utan finns att hitta online för alla storlekar. Vill du ha något roligt tryck à la superhjältar eller varför inte något färgglatt så finns det en uppsjö med kollektioner att välja bland. Titta också på en mjuk och varm babyfil samt en pyjamas när det är läggdags. Se till att du köper in tillräckligt med kläder så att du alltid har en ombytesuppsättning redo. Till sist bör du köpa en robust och stadig barnsäng så att du vet att din bebis sover gott om dagarna och nätterna. På IKEA hittar du många prisvärda alternativ.

Transport

Det mest grundläggande transportmedlet är barnvagnen. Det finns många modeller att välja bland på nätet och somliga kan kosta uppåt fem tusen kronor. Många prisvärda vagnar hittar du på blocket eller e-bay. Barnvagnen kommer du att använda i några år varför det är viktigt att du väljer med omsorg. Barnstolar för både mat och bilresor kostar också en slant men är alltid ett måste innan bebisen kommer. En bärsele att ha i hemmet och parken bör också införskaffas.