Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är en dag som lyser upp i februaris kalla vinterdagar. I år faller det in fredag den 14 februari och den dagen kommer nog många sitta förväntansfulla inför mötet med sin käresta, sin familj eller sina vänner. Alla hjärtans dag har nämligen blivit en dag som förknippas med presenter och överraskningar, förutom att sprida kärlek som är dagens grundtanke.Alla hjärtans dagFirandet av alla hjärtans dag har i Sverige inte förekommit i större utsträckning förrän i början av 1960-talet. Det lanserades då från USA och deras kulturella påverkan och det klassiska hjärtgodiset började produceras. I den svenska högtidskalendern kom alla hjärtans dag in i början på 1990-talet och det var då den började uppmärksammas ytterligare. Idag är det många som firar alla hjärtans dag och det säljs idag över fyra miljoner rosor just på alla hjärtans dag.

Presenttips

På alla hjärtans dag är det inte bara sin käresta som uppvaktas utan det är alla man vill skänka en extra uppskattning till. Det kan vara mamma eller pappa, barnen eller en god vän. Vi tänkte därför ge lite tips på olika alla hjärtans dags presenter, förutom de klassiska rosorna och hjärtgodiset.

  • Till dottern – Vi har hittat en perfekt present för den praktiska dottern, som gillar att pyssla och som inte har tummen mitt i handen. En rolig och lite annorlunda present som passar perfekt till alla hjärtans dag i sin rosa färg. 
  • Till mamma – Något som går hem hos de flesta kvinnor är att få unna sig själv lite lyx. Ge bort en lyxig behandling av något slag där mamma får lite egentid och bara får fokusera på sig själv. Ett tips är att köpa en smartbox. Det är en box med presentkort på olika upplevelser så som ansiktsbehandlingar, minisemestrar och upplevelser som går att nyttja i just den stad i landet du bor.
  • Till pappa – Har du en pappa som gillar att läsa är en tidningsprenumeration aldrig fel. Idag finns det många olika tidningar att välja bland där jakt, bilar och teknik är några olika kategorier.  Ett tips är att snappa upp vad pappa är intresserad av och sedan använda Google som hjälp att hitta ett företag som säljer just tidningar inom det segmentet.