Guldkorn i vardagen

Att leva som familj innebär som alla vet många härliga stunder. Dock kan det ibland också bli lite jobbigt och stressigt, kanske framför allt i vardagen. Av den anledningen kan det vara all idé att försöka införa olika typer av guldkorn i vardagen för att även göra denna roligare för hela familjen och på så sätt skapa en mer positiv och lyckligare familj.

Anordna en fest bara för familjen

Att ha fest är som bekant alltid roligt och varför inte då anordna en fest bara för familjen. Till exempel så bestämmer man ett datum lite i förväg och sedan på själva festen så äter man god mat etc. Ett bra tips är att låta alla vara med och bestämma vilken mat som ska ätas. En variant är att ha många olika rätter, ungefär som ett smörgåsbord, där alla har med just sin favoriträtt.

Filmkväll

Att införa en filmkväll med familjen en gång mitt i veckan är ett annat bra tips. Det behöver inte vara den klassiska fredagen utan kanske hellre exempelvis onsdag eller torsdag. Här är det också viktigt att hela familjen får vara med och bestämma film så alla blir nöjda.

Spelkväll

Att spela spel tillsammans är som bekant ett mycket trevligt sätt att umgås. Olika former av sällskapsspel som kortspel, brädspel eller liknande är något som passar nästan alla åldrar. På sommaren finns det även möjlighet att vara utomhus och spela till exempel krocket eller kubb. Även TV-spel, som till exempel Nintendo Wii eller Guitar Hero, fungerar bra att spela ihop hela familjen.