När ryggen krånglar – sök upp en naprapat

Att ha ont i ryggen är inte roligt. Det påverkar hela vardagen på ett negativt sätt och kan även påverka humöret om smärtan är stor. Att vara sängliggande eller gå runt med spänningar i kroppen kan förstöra vilken dag som helst. För att få hjälp med dina problem bör du kontakta en naprapat och exempelvis Muskelcentrum har många duktiga licensierade naprapater.

Vad är en naprapat?

En naprapat kan hjälpa till med besvär som ryggskott, löparknä, musarm eller nackspärr. Alla behandlingar sker manuellt med målet öka rörligheten i lederna och därmed minska smärta. Du behöver alltså inte vara orolig för nålar eller andra kirurgiska ingrepp när du besöker en naprapat.

Naprapater lägger stor vikt vid att fastställa varför patienterna har ont och vad som orsakat smärtan. En behandling kan innehålla massage, mobilisering av leder och stretching.

Så här går en behandling till

Innan ditt besök behöver du inte göra några förberedelser. Till att börja med så kommer naprapaten att ställa frågor om nuvarande besvär, tidigare besvär, sjukdomar, mediciner och dina aktiviteter. Nästa steg är att se hur leder och muskler fungerar för att kunna fastställa varför din smärta finns. Det är vanligt att naprapater ger råd om hur du bör träna för att få bort eller lindra din smärta.