Åldern tar ut sin rätt

Det brukar heta att åldern tar ut sin rätt och det kan i mångt och mycket stämma. Vi orkar inte med lika mycket ju äldre vi blir och det är viktigt att vi förbereder oss på detta med att bli äldre. Det kan vara lätt att när man är ung så lever man för dagen och tar den som den kommer.

Ju äldre man blir desto mer förstår man vikten att ta hand om sitt liv, som för övrigt är det enda du har. Alla har inte samma förutsättningar utan vi är väldigt olika vi männiksor och vissa klarar sig bättre här i livet jämfört med andra. Att få behålla hälsan när man kommit upp i åldern är viktigt och tack vare duktiga personer som kan åtgärda felaktigheter hos oss så kan det hjälpa oss att vara aktiva längre.

Det är inte ovanligt med ryggproblem med oss idag och vad som orsakar detta är naturligtvis olika, men stillasittande kan vara en bidragande orsak. Om vi försöker hålla igång så gott vi kan trots om vi kommit upp i åldern så kommer kroppen att må så mycket bättre.

Det gäller att anpassa träningen efter den ålder man befinner sig i. Försök hitta på den ort som du bor och är verksam i hitta någon förening som håller i en seniorträning. Detta gör inte bara att du får röra på dig utan du kommer att träffa härliga människor som också vill röra på sig för att må bättre.