Allt för den fiskeintresserade

Sverige är ett fantastiskt land för de som gillar fritidsfiske. Få länder har så många sjöar, vattendrag och kustlinjer som Sverige. Det är inte konstigt att det finns omkring 2 miljoner fritidsfiskare i Sverige. Tillsammans lägger de årligen ned omkring fem miljarder kronor på sitt intresse.

Eftersom fritidsfiskare därmed utgör en stor marknad i Sverige, finns det ett rikligt utbud av utrustning för den fiskeintresserade, köp det du behöver på nätet.

Bra informationskällor

Här kommer några riktigt grymma informationskällor där du kan få svar på nästan allt du behöver veta om fritidsfiske och även få inspiration.

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund har funnits ända sedan 1919 och har fisketips inom spinn, mete, isfiske, flugfiske och havsfiske. Utöver det har de även information om fiskekort, fiske i Sveriges största städer, fjällfiske och säkerhet under fisket. De ger också ut Sveriges största fisketidning, Svenskt Fiske. Dessutom har de hand om Storfiskregistret som omfattar över 39 000 svenska fiskar. Kort sagt är deras sida en mycket bra startpunkt.

Havs- och vattenmyndighetens hemsida, kan du prenumerera på nyheter om fiskeregler. De har även bra och tillförlitlig information om vilka regler som gäller just nu för olika sorters fiske. De omfattar allt från pigghaj till hummer.