Bästa metoderna för att hålla rent hemma

vardagsrum_298906718 Det är ju få personer som gillar att städa hemmet, det kan vi nog alla vara överens om. Men faktumet kvarstår att det är något man måste göra. Det finns dock ett antal mindre saker man kan göra för att underlätta detta arbete, och det kommer inte att kräva nämnvärt lika mycket tid.  Detta är inte ett sätt att slippa undan städningen helt och hållet utan ett sätt att behöva städa mindre men ändå hålla rent. Det är fortfarande rekommenderat att man tar sig tiden att storstäda en eller två gånger om året, men kan man ursäkta det går det ju att anlita hjälp för detta. Men nu är det dags för några praktiskt städtips:

  • Genom att plocka upp som man rör sig från rum till rum ger man sig själv chansen att ställa tillbaka saker på sin plats utan att behöva vara i städmentaliteten.
  • Lämna inte kläder hängande på stolar, liggandes på sängen eller i soffan. Häng dem på plats på en gång.
  • Gör ett snabbt svep i hemmet innan läggdags. Igen vill vakna upp i ett väldigt ostädat hem. Detta är även något man ska försöka göra innan åker bort, även om det bara är över dagen.
  • Städa köket så fort det använts. Låt inte saker ligga kvar i diskhon eller på diskbänken.
  • Ha alltid en trasa eller liknande tillgänglig i badrummet och torka av saker som toalettstolen och handfatet efter användning. Se även till att alltid använda toalettborsten.
  • Ha en plats för var sak i hemmet och se till att de spenderar all tid där när de inte används.
  • Sätt igång lite musik, en ljudbok eller en podcast när det är dags att städa så blir det inte alls lika tråkigt.

Allt detta handlar mer eller mindre om att sätta nya rutiner för sig själv. Kan man se till att göra detta kommer allt bli så mycket enklare.