För dig med mogen hud

Cutis är det latinska ordet för hud. En vuxen människa har ungefär 1,5 till 2 kvadratmeter hud som består av en mjuk vävnad. Den har mycket viktiga funktioner för människokroppen såsom:

  • Reglera kroppstemperatur
  • Skydda kroppens organ
  • Känna kyla, värme, beröring

Vad händer med en åldrande hud?

Vår hud utsätts dagligen för påfrestningar. Speciellt huden i vårt ansikte. Det uppstår fina linjer och rynkor, elasticiteten minskar, huden förlorar densitet och volym och dessutom kan du få pigmentförändringar. Huden känns slapp, glanslös och reagerar starkare på bland annat solljus och stress. Det är en naturlig process som tillhör åldrandet och som således inte går att undvika. Med hälsosam livsstil och bra hudvårdsprodukter kan du dock motverka och begränsa hudens förändringar.

Satsa på bra produkter

För dig med mogen hud finns produkter som stimulerar och ökar cellförnyelsen i huden. Din hud behöver fukt, vitaminer, näring och du bör välja produkter som tillför det. Produkter med till exempel AHA-syra är utslätande och cellförnyande. Det finns ett stort urval att välja mellan och lägg din beställning online redan idag. Är du osäker på vilken produkt du ska välja finns det auktoriserade hudterapeuter som kan bistå med rådgivning. Tillsammans kan ni lägga upp en hudvårdsrutin helt anpassade efter din mogna hud.