Fräscha upp köket

Ett fräscht och vackert kök är något vi alltid bör sträva efter. Dels kommer det vara mycket mer sanitärt och säkert att förbereda mat i. Men samtidigt är det helt enkelt trevligare att vistas i köket överhuvudtaget. Här följer några snabba tips om hur du kan fräscha till köket.

Kaklet

Kaklet är en väldigt viktig del av köket. Och det gäller att ta hand om det genom åren för att det ska fortsätta vara fint långt efter du först satt upp det. Fett- och matfläckar är vad som huvudsakligen sätter sig på kaklet och fogen i köket och det är inget du vill ska ligga på länge. Fogen är speciellt påtaglig för missfärgningar. Men det finns också medel som skyddar den och förenklar rengöringen framöver. Om du inte längre är nöjd med kaklet men inte vill spendera en massa tid och pengar på att byta ut det kan du alltid ta en titt på kakeldekor. Det är en snabbt och enkelt sätt att förändra köket.

Köksluckorna

Köket inkluderar många skåp och lådor och framsidan på dessa utgör mycket av stilen i köket. När dessa börjar se gamla och slitna ut kommer det också bli känslan i hela köket. Att rengöra dem regelbundet är det mest grundläggande underhållet du behöver göra. Men förr eller senare kommer nog de flesta vilja ha lite omväxling i köksstilen också. Och då kan det vara dags att överväga att antingen måla om, lacka om eller helt enkelt byta ut dem mot nya. Att måla om är det enklaste då du kan göra det själv, men då gäller det att välja färg med omsorg.

Golvet

Golvet är ytterligare ett område där underhåll krävs för att hålla köket rent och fint. Dammsuga, dammtorka och skura golvet kommer alla behövas göra med jämna mellanrum. Dammsugningen är så klart det du kommer att göra mer ofta än de andra två. Utöver detta är det även värt att tänka på vilket golv som fungerar bäst utifall att du skulle vilja byta det. Ett plastgolv har många fördelar i köket då det kan både vara lätt att rengöra och mjukt att stå på.