Hudvård för de yngsta i familjen

När det kommer till hudvård för våra barn är det en del att tänka på. För små spädbarn räcker det med vatten, mild tvål och babyolja. När barnen blir lite större är det viktigt att tänka på ingredienser och om produkten är anpassad för barnens känsliga hud.

Produkter för badet

Att bada brukar vara populärt hos barn, gärna med mycket bubblor. Ha gärna olja i badet då det håller barnets hud mjuk. Tänk dock på att inte bada för ofta då vattnet kan torka ut barnets hud. Om barnet får torra fläckar eller eksem av olika slag är det en god idé att inte bada varje dag. När ni väl badar så välj badskum och andra produkter som är skonsamma och gärna utan konserveringsmedel, färgämnen och parfym.

Skonsamma produkter

Hudvård för barn handlar mycket om att skydda barnets hud. Det är mycket som kan irritera så var noga med att undvika parfym, stark tvål och kemikalier. Barnens hud är mycket tunnare än en vuxens och därför mer känslig. Ha gärna som vana att smörja in barnet efter varje bad, eller varje kväll om det är en torris, så blir det till en mysig rutin.