Öka kroppens rörlighet

Med stigande ålder minskar kroppens muskelmassa och rörlighet. Vi kan känna oss stela och få ont. Det h’r är något du kan hjälpa till att förhindra med enkla medel.

Att röra på kroppen dagligen med promenader stärker hjärta, lungor, muskler och leder. Du får samtidigt frisk luft och laddar på med dagsljus och D-vitamin. Tar du promenader i skogen övar du balans på det ojämna underlaget. När vi vistas i naturen minskar det negativa känslor och stress. Samtidigt sjunker blodtrycket och vi får förbättrat minne.

Du kan hjälpa kroppen att hålla sig frisk genom att dricka rikligt med vatten, äta bra och näringsrik mat samt ta kosttillskott. Olika vitaminer och mineraler kan du handla på nätet.

Stretchövningar är perfekta för att hålla igång kroppens rörlighet. Du bidrar till att mjuka upp stelheter och öka blodcirkulationen. Muskelmassan i kroppen ökar och din styrka förbättras. Att stretcha hjälper till att hålla leder och senor friska och rörliga vilket minskar känslan av stelhet.

Under 2 000-talet blev yoga otroligt populär i Sverige. Många utövar yoga just för att kroppen ska kännas smidigare. I yogan övar du dina muskler i uthållighet och i vissa fall även balansen. Yogan hjälper till att släppa på både fysiska och känslomässiga spänningar. Vi får in återhämtning och därmed minskar vi stress och ökar livskvaliteten.